In het Roger Raveelmuseum loopt de tentoonstelling Time Without Future van Narcisse Tordoir. Die biedt een overzicht van meer dan vier decennia uit het werk van deze generatiegenoot van onder meer Anne-Mie Van Kerckhoven en Luc Tuymans.
Tordoir toonde zijn werk op vooraanstaande plekken (hij vertegenwoordigde ons land onder meer op de Biënnale van Venetië), maar werkte nadien vooral in de kantlijn van de kunstscene. Daar schiep hij een heel divers oeuvre waarin verschillende stijlvormen en media worden vermengd in een eruptie van compositie, kleur, materialen en sculpturale ingrepen.
Tordoir daagt de toeschouwer uit: in zijn eigenzinnige parcours switchte hij regelmatig van medium maar ook van beeldtaal. In deze tentoonstelling zitten zowel monumentale installaties als schilderijen, zowel wandsculpturen als digitale creaties, en zelfs werken op textiel.
In deze instaprondleiding door Tim Vanheers ontdek je het werk van deze boeiende kunstenaar. Tijdens een wandeling door de tentoonstelling sta je stil bij de verschillende fases in zijn spannende, diverse oeuvre en krijg je een inkijk in wat hem drijft.
Praktisch
Er zijn twee rondleidingen, die starten om 11u en om 14u
Elke rondleiding duurt maximaal 90 minuten
Prijs: 10 euro pp voor de gids + 8 euro pp entree (tenzij je een Museumpas of andere korting hebt)
Maximaal 15 deelnemers per rondleiding
Startpunt: inkomhal Roger Raveelmuseum, Gildestraat 2, 9870 Zulte
Inschrijving is verplicht
“Tordoir toont een selectie uit zijn oeuvre van de voorbije 40 jaar. De expo is één grote associatie: alles is verbonden in een heerlijk uitgebalanceerd geheel.” **** (Ines Minten in Het Nieuwsblad)
“Tordoir is geen gemakkelijke kunstenaar. Het duurt even voor je zijn beeldtaal doorgrondt, maar er gaat snel een wereld open die verrast en je inzichten over kunst verrijkt.” (Koen Van Boxem in De Tijd)
“Narcisse Tordoir daagt de kijker uit, zijn werk wil een kritische blik bieden op een wereld vol geweld en ongelijkheid. Maar vaak met een ondeugende knipoog die we ook bij Raveel terugvinden.” (Museumdirecteur en curator Melanie Deboutte geïnterviewd door Kunstflaneur)